barack blog

barack blog

Barack Hotel Tiszakécske
Gyengénlátó verzió

Online foglalás

GARANTÁLTAN A LEGJOBB ÁR

barack blog

CsaládSzombat reggel, fekszünk az ágyban, itt a Barack Hotel & Spa-ban, igaz a Spa-ból még semmit sem láttam, mert a kölykök egyre csak nyúztak, ki kellett próbálni a gyerekmedencét meg a játszógalériát. Terveztem, hogy befekszem egy jó kis masszázsra, izgat a caracalla meg a jouvance spa gondolata, de ha már hosszú hétvége és nem express wellness, első a gyereksereg, van még 1,5 nap, majd csak jut idő a magam kényeztetésére is. A tévét nem kapcsoljuk be, még nem áradnak neszek a szomszédos szobából, addig jó, míg alszik mind a három, kicsit még heverhetünk, utána úgyis kezdődik a hétvégi hajcihő.

A legkisebb olyan halkan tud bejönni – nem, nem oson, egyszerűen puha talpakon, nesztelen, de nem meztelen közlekedik -, hogy észre sem vesszük, míg nem kócosan, csipás szemmel, kopottas, kétfülű, az éjszakától még kissé nyálas barátját Nyúl úrfit valamelyikünk arcába nem csapja. 

Szeretem ezeket a reggeleket, azt sem bánnám, ha mindhárom egyszerre ébredne, s ki-ki a maga stílusában érkezne meg. Élvezem, hogy legkisebb még nagyon apás-anyás, neki kell a bújás, a reggeli álmatag kucorgás, s felváltva élvezzük szerelmem, s én, ahogy apró ujjaival a lábunkon motoszkál. Ilyenkor jöhet egy mese, melynek végén mindig megkérdezi, s mondd anya, mondd apa, jól esett a simogatás attól függően, épp kinek a lábához esett közelebb öt kis ujja. Vége a mesének, s érkezik a kérdés, mondd apa, jól esett a cirógatás? Apa kérdőn néz rám, nem érti, ennyire ő sem lehet álmos, nem érezte a simogatást, s bármennyire szeretne jót a gyereknek, a hazugság nálunk nem szokás. Nagy nevetés közben igyekszem egyszerűen kimondani: az bizony az én lábam volt! A gyerek kérdőn néz rám, apának rögtön leesik a tantusz, nem mer nevetni, mert nem szeretne megbántani, no meg aztán ott a legkisebb, kíváncsi, ezt most, hogy magyarázom meg. Tudod kicsim, a nénik, így anya lába is szőrös, csak mi a kozmetikus nénihez el szoktunk menni, s ahogy apa leborotválja a szakállát, hogy ne szúrjon…no, valami ilyesmi történik a nénik lábával is a szépségszalonban, épp azért hívják így, szépségszalon. 

Megfordul a fejemben, nemrég volt a farsang, esetleg mondhatnám, farkas jelmezt szerettem volna ölteni, aztán valahogy így maradtam, de megint csak ott az erkölcsi mérce, a gyereknek nem hazudunk. Leegyszerűsítem a válaszom, s őszintén bevallom neki, picit elhanyagoltam magam. Gyerek egyszer csak szó nélkül feláll, kimegy a fürdőszobába, bámuljuk puha lába nyomait, hangtalan járásának helyét, még időnk sincs egymáshoz szólni, mikor visszajön, Nyúl úrfit az ágyra helyezi, gondosan betakarja, kezem után nyúl, s nem nehéz kitalálni, a fürdőszobába invitál.

Vele tartok, kócos hajam fújom, hogy visszapillanthassak szerelmemre, vajon ő is velünk tart-e, de csak ül az ágyon, s elképedve figyel. Kisember a fürdőszoba ajtóban megáll, ketten nem férünk be, olyan pici, s a csap alá készített lavórra, s a mellette álló kis székre mutat. Anya, töltsd meg kérlek a lavórt vízzel, ülj a kisszékre, mindjárt jövök, majd elviharzik, s mire elkészülők a feladatokkal mosolygós apja kezét fogva tér vissza. Anyukám, apa azt mondta, megosztozik veled a borotváján, s mivel mi mind nagyon szeretünk, összekészülünk, míg te leborotválod a lábad, jó? Nem azért anya, te így is szép vagy, de most akkor varázsoltunk neked időt, s ugye nem nagy baj, hogy most nem Kata néni játszik szakáll eltüntetőst?

Nyelem a könnyeim, a szégyenérzetem tovaszállt, s mint egykor anyám falun, ülök a kisszéken, s szappanos vízzel borotválom a lábam, miközben hallom, ahogy apa és fia suttogva keresik a bőröndben az úszónadrágokat.

 

Facebook Elhelyezkedes Galeria Youtube VirtualTour