Kezelések / kúrák

Kezelések / kúrák, Barack hotel gyógykezelések, Barack Hotel gyógyászat

Barack Hotel Tiszakécske
Gyengénlátó verzió

Online foglalás

GARANTÁLTAN A LEGJOBB ÁR

 

Kezelések / kúrák

Iszappakolás„Sanum Per Aquam” , „Vízben az egészség” 

Már őseink is tudták, hogy a víznek kívül-belül gyógyító hatása van. Különösen igaz ez a magas ásványi anyag tartalommal rendelkező gyógyvizekre. Ezeknek az anyagoknak egy része a fürdés során  a bőrön át felszívódik és testünkben fejti ki áldásos hatását. A víz felhajtóereje következtében a test tehermentesül, ami lehetővé teszi a fájdalmas merev ízületek átmozgatását is. És ne feledkezzünk meg a meleg víz kiváló görcs- és fájdalomcsillapító valamint stresszoldó hatásáról sem.

A szakorvosaink által összeállított egyéni gyógycsomagok, a gyógyvíz, a jó levegő, a tudatos étkezés együttes alkalmazása sikeresen visszaállíthatja vendégeink egészségét, a legtöbb esetben mérhető javulás tapasztalható a problémás területeken.

Modern gyógyászati részlegünk képzett és tapasztalt szakember csapatával az alábbi fizioterápiás kezeléseket kínálja:BALNEOTERÁPIA


GYÓGYVIZES MEDENCEFÜRDŐ

A fürdő két gyógyvizes medencéjében naponta 20-30 perces fürdés javasolt (amennyiben az orvos másképpen nem rendeli). A gyógyvizes fürdés a kúraprogram részeként különösen hatékony, de egy az egyszeri alkalom is kiválóan alkalmas a stressz oldására, a fáradt izmok lazítására. A meleg vizes fürdőzés után legalább 30 perces pihenés ajánlott.
Orvosi rendelvény szükséges: igen
Javasolt időtartam: 20-30 perc

 

GYÓGYVIZES KÁDFÜRDŐ
A kádfürdőt elsősorban azoknak a vendégeinknek ajánljuk, akik valamely egészségügyi probléma miatt (pl. bőrproblémák, víziszony) nem alkalmazhatnak medencefürdőt. A gyógyvizes kádfürdő javasolt hőfoka 36-38 C, elsősorban mozgásszervi és nőgyógyászati megbetegedések esetén ajánlott.
Orvosi rendelvény szükséges: igen
Javasolt időtartam: 20 perc

 

SZÉNSAVAS KÁDFÜRDŐ
Vízben elnyeletett széndioxid gázzal végzett kezelés. Hatására az erek kitágulnak, fokozódik a bőr vérellátása, segíti a szívizom oxigén ellátását, ezáltal csökken a vérnyomás és nyugodtabbá válik a szívműködés. Elsősorban szív-és érbetegségekben, alsó végtagi artériás és vénás keringési rendellenességek esetén, szívinfarktus utáni rehabilitációban alkalmazható kezelésforma.
Orvosi rendelvény szükséges: igen (célszerű kúraszerűen alkalmazni)
Javasolt időtartam: 15 perc


VÍZ ALATTI VÍZSUGÁRMASSZÁZS / TANGENTOR
A kezelést végező szakember 10-15 cm távolságból egy csövön keresztül 0,5-2,0 atm. erősségű vízsugárral masszírozza a különböző testrészeket, izomcsoportokat. A kezelés hatására a merev izmok, ízületek ellazulnak, oldódik a stressz.
Orvosi rendelvény szükséges: igen
Javasolt időtartam: 10-30 perc

 

VÍZ ALATTI CSOPORTOS GYÓGYTORNA
A vízben könnyebb a mozgás, az ízületek, izmok könnyebben átmozgathatók, ebben a formában a szárazföldön nehézkes mozgásformák is gyakorolhatók. A víz alatti gyógytorna rendkívül hatásos reumás panaszok, ízületi kopások, gerincfájdalmak esetén. A gyógykúrák fontos részeként akár minden nap igénybe vehető.
Orvosi rendelvény szükséges: igen
Javasolt időtartam: 20-25 perc


18 ÉV ALATTI CSOPORTOS GYÓGYÚSZÁS
A gyógyúszás kedvezően befolyásolja a keringési- és légző rendszert, valamint jó hatással van az idegrendszerre is. A gyógyvízben való úszás segítségével a gyermekek tartásproblémái megelőzhetők és a már kialakult deformációk is eredményesen kezelhetők.
Orvosi rendelvény szükséges: igen
Javasolt időtartam: 45 perc

 


MECHANOTERÁPIA


GYÓGYMASSZÁZS

A masszázs megnöveli a kezelt terület vérellátottságát, ennek köszönhetően a megfeszült izmok elernyednek, az erőtlen izmok ismét megerősödnek, a bőr illetve a kötőszövetek szintén felfrissülnek, rugalmasabbá válnak. Segít a reumatikus, idegrendszeri illetve sérülésből eredő panaszok enyhítésében és rendkívül jó idegnyugtató hatása van. Ajánlott kúraszerűen alkalmazni, de az egyszeri kezelésnek is jelentős hatása van.
Orvosi rendelvény szükséges: igen
Javasolt időtartam: 20 percPAKOLÁSOK


ISZAPPAKOLÁS

A gyógyvizünkkel kevert hévízi iszap együttes ásványi anyag tartalma kiválóan alkalmas a reumatikus, degeneratív mozgásszervi elváltozásokra, nőgyógyászati betegségekre valamint sérülések utókezelésére. Hőtartó képessége serkenti a vérellátást és csillapítja a fájdalmat. A pakolás hőmérséklete rendszerint 40-45 C és az orvos által előírt testrészekre helyezzük fel.
Orvosi rendelvény szükséges: igen (célszerű kúraszerűen alkalmazni)
Javasolt időtartam: 20 perc

 

Facebook Elhelyezkedes Galeria Youtube VirtualTour