Szakorvosi konzultáció

Szakorvosi konzultáció

Barack Hotel Tiszakécske
Gyengénlátó verzió

Online foglalás

GARANTÁLTAN A LEGJOBB ÁR

 

Szakorvosi konzultáció

BELGYÓGYÁSZATI KONZULTÁCIÓ ÉS VIZSGÁLAT


Mi történik egy általános belgyógyászati vizsgálaton?Szakorvosi konzultáció

 

A belgyógyászati vizsgálat során az emberi szervezet egészét érintő betegségekkel, a belső szervek (szív és érrendszer, légző-, vérképző-, emésztőszervek, máj, belső elválasztású mirigyek) gyógyításával foglalkozik. 

A vizsgálat kiterjed a páciens szervezetére vonatkozó teljes állapotfelmérésre, melynek alapja a személyes táplálkozási szokások, a laboratóriumi leletek és szűrővizsgálatok elemzése. Ezek után egy személyre szabott kezelési tervet alakítunk ki az Ön számára, amely életmód változtatást, diétát, és egyéb a Barack Gyógyászaton elérhető kezelési módszereket foglal magában.
A belgyógyászati vizsgálat legfontosabb lépése az alapos kórtörténeti kikérdezés, mely elsősorban a páciens és a családtagok korábbi betegségeinek feltérképezésére irányul. Többek között a szív-érrendszeri (magas vérnyomás, szívinfarktus, érszűkület, trombózis, embólia), a gyomor-bélrendszeri (máj, epebetegség), az anyagcsere (cukorbetegség, zsíranyagcsere eltérések), endokrinológiai (belső elválasztású mirigyek, hormonok), légzőszervi, húgyúti, mozgásszervi megbetegedések, a fejlődési rendellenességek és a daganatos kórképek feltárására irányul a vizsgálat. Ezután történik a fizikális és az eszközös diagnosztikai vizsgálat. EKG, vérnyomásmérés, légzésfunkciós vizsgálat, a perifériás erek vizsgálata és laboratóriumi vizsgálat.

 

Tudta-e Ön?

A mai rohanó világban a túlterheltség és a stressz egészségünk legnagyobb ellensége. Már fiatalkorban is gyakori a “manager” betegség: alvászavar, étvágytalanság vagy emésztési problémák, magas vérnyomás, ennek talaján kialakult szívpanaszok. Társadalmunk másik fő problémája az elhízás és az ennek következtében kialakuló koleszterinszint emelkedés és cukorbetegség. Ezek a panaszok étkezési szokásaink megváltoztatásával, életmódunk tudatos átalakításával a korai stádiumban még megszüntethetőek. A már kialakult betegségben pedig elengedhetetlen egy rendszeres belgyógyászati és labor felügyelet és a megfelelően megválasztott gyógyszeres terápia. Ehhez nyújt segítséget magas színvonalú belgyógyászati szakellátásunk.

 

Belgyógyász szakorvosunk: dr. Hegedűs Lívia


 

REUMATOLÓGIAI KONZULTÁCIÓ ÉS VIZSGÁLAT


Mi történik egy reumatológiai vizsgálaton? 

A reumatológus a gondosan kikérdezett kórtörténet és a panaszok megbeszélése után részletesen megvizsgálja a páciens teljes mozgási szervrendszerét, fokozott figyelmet fordítva a panaszos testrészre. A vizsgálatot részleges ideggyógyászati vizsgálat is kiegészíti, melynek során reflexeket, izomerőt és érzéskieséseket vizsgál. 
Áttekinti a korábban keletkezett és bemutatott orvosi dokumentumokat, szükség esetén további vizsgálatokat javasol. Amennyiben  további vizsgálatra nincs szükség, megállapítja a diagnózist és ezután felállítja a kezelési tervet, melynek során a Barack Gyógyászat balneoterápiás és elektroterápiás kezelései közül válogat. 
A kezelési tervet természetesen megbeszéli páciensével, hiszen csak az a kezelés lesz hatásos, melyet a beteg teljes egyetértésével kezdünk meg és viszünk végig. 
A hozzánk forduló páciensnek mindig módja van a kérdezésre, melyek megválaszolására elegendő időt szánunk.


Tudta-e Ön?

A reumatológia a mozgásszervi megbetegedések konzervatív, azaz nem műtéti kezelésével foglalkozó orvosi tudományág. Reumatológus foglalkozik a gerinc, a porckorongok, a csontok, ízületek, az azokat körülvevő szalagok, inak, izmok megbetegedéseivel. A reumatológiai betegségek közé tartoznak az ún. gyulladásos (autoimmun, vagy anyagcsere eredetű) ízületi betegségek, a kopásos ízületi megbetegedések valamint a gerinc fájdalmas állapotai is. Reumatológus foglalkozik a csontritkulás kezelésével is.


Reumatológiai vizsgálat javasolt, ha például Önnek:

•    1-2 hétnél régebben fennálló, erős, mozgást akadályozó ízületi fájdalmai vannak bármely ízületben (csípő, váll, térd, könyök, boka, stb)
•    Hetek, hónapok óta tartó merevségérzése, mozgásnehezítettsége van az ízületeiben vagy a gerince körül
•    Gerinctájról a bármely végtagba sugárzó erős fájdalmai vannak.
•    Napi terheléstől fáj a dereka, nyaka, háta
•    Végtagjainak valamelyike zsibbad
•    1-2 hét alatt nem szűnő derék vagy nyakfájása van
•    Ínhüvelygyulladás kínozza
•    Többszörös csonttörés esetén
•    Menopauza esetén
•    Éjjeli nyugalmat zavaró fájdalmai vannak

Reumatológus szakorvosunk: dr. Nemes Katalin
Rendelési idő: hétfő 13:00 - 18:00
OEP finanszírozott rendelési idő: hétfő 16:00 - 18:00


ANGIOLÓGAI KONZULTÁCIÓ ÉS VIZSGÁLAT


Mi történik egy angiológia-belgyógyászat vizsgálat során? 

Az angiológia a vér és nyirokerek megbetegedéseivel foglalkozó tudományág. Az érbetegségek, az artériák, a vénák és a nyirokerek betegségei gyakoriak a felnőtt lakosság körében, és a leggyakoribb halálokot képviselik hazánkban.

Az érbetegségek okainak egy részét befolyásolni tudjuk, más részét azonban nem. Nem befolyásolható például a genetikai adottság, a kor, a nem. Befolyásolható okok közé tartozik többek közt az életmód, dohányzás, túlsúly, mozgáshiány. Krónikus betegségek, mint cukorbetegség, magas vérnyomás, kóros vérzsír szint is fokozhatják az érbetegségek rizikóját.

Az érrendszer behálózza az egész testet és betegségei rendszerint nem csak egyes ereket, szerveket, hanem ha különböző mértékben is, de az egész szervezetet érintik. Az érbetegség súlyos következményeit részben rendszerbetegség jellege okozza. Ezért is fontos az érbetegség, és az érbetegséget elősegítő rizikófaktorok felismerése, a rizikófaktorok kiküszöbölése, valamint a megfelelő gyógyszeres kezelés alkalmazása, mert a kezelés kedvező hatása messze túlmutat egy helyi betegség megoldásán.
 
Artériás megbetegedések komplex belgyógyászati gondozása:

•    érszűkület vizsgálata az alsó és felső végtagokon Doppler-vizsgálattal, 
•    érszűkület kezelése a Barack Gyógyászaton szén-dioxid terápiával
•    a rizikófaktorok felmérése, szűrése
•    magas vérzsír-szint, cukorbetegség, magas vérnyomás diagnosztizálása
•    a rizikófaktorokkal rendelkező betegek érszövődményeinek felderítése, kezelése
•    a szövődmények megelőzése, rizikócsökkentés
•    általános orvosi vizsgálat, EKG, labor
Angiológiai Szűrővizsgálatok
•    Arteriális érbetegség rizikójának vizsgálata (boka/kar index)
•    Vénás elégtelenség (reflux) vizsgálata

Keresse fel a Barack Gyógyászati Központot mindenképpen érszűkület, érbetegség, visszeresség, nyirokpangás, visszérgyulladás, trombózis, lábszárfekély fennállása esetén.


Tudta-e Ön?

 

Akiknél járás közben lábfájdalom jelentkezik, a kéz és lábujjak lilásan elszíneződnek, vagy kisebesednek. Visszeres panaszokkal, nehézláb érzéssel, lábdagadással küzdők, vagy akinél felmerül a mélyvénás trombózis gyanúja. Olyan krónikus betegségekben szenvedők (pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, magas vérzsír szint), amelynek érszűkület, lábszárfekély lehet a szövődménye. Akiknek a családjában már előfordult trombózis, visszérprobléma, más érbetegség, érdemes szűrővizsgálattal tisztázni az érbetegségek kialakulásának rizikóját.

 

Angiológus-belgyógyász szakorvosunk: dr. László Márta


Facebook Elhelyezkedes Galeria Youtube VirtualTour